Posted in Over SJiF.
0 favoured

  

Ik ben dan 4 jaar bestuurslid van sjif  . Toen ik voorgedragen werd tot bestuurslid wist ik wel dat ik mij op hobbelige wegen zal begeven.
Ik had mij zelf uitgedaagd met  the #4jaarsChallenge .  
Waarom die  4 jaar, dat is omdat ik het bestuur relativeerde met een regeringskabinet, ja dat doe ik nou eenmaal dat vergelijken. Ik noemde het kabinet KaboelKarso 3.

 Het zijn 4 jaren vol leerzame ervaringen en zeker ook veel uitdagingen. Ik heb heel veel mensen leren kennen, ook mensen die hun stempel al hebben gemaakt in het vrijwilligerswerk, heel veel mensen met verschillende karakters, maar   allemaal even waardevol.

 

 Wat doet een bestuurslid van sjif?

Een bestuurslid is ook een vrijwilliger die zich ook tomeloos inzet om o.a.de  doelen en statuten van sjif  te waarborgen. 1 van de  belangrijke doelen  van sjif is om het Javaans cultuur levend te houden. Wij doen dat door een podium te geven om dit te bewerkstelligen.

 

 * Elke donderdagavond komt Mike Wardi uit Zaandam het  hofdansen trainen aan de mannen en de vrouwen. Mike is een  ervaringsdeskundige op het gebied van hofdansen.

 * Op de vrijdagavond wordt er  sriempie  training gegeven aan de kleintjes  door Utami alidarso. En aansluitend traint de  volwassenen moderne (javaanse) dansen.

 * Patrick Nahar geeft elke zondag pencak silat training aan  jong en oud.

  

Hierbij nodig ik u uit om mee te doen met  deze activiteiten, kom een keer gewoon gezellig meedoen.

  

Hoe wordt de trainingen gefinancierd?

 

Helaas niet door gemeente subsidies. Wij kunnen het overwegen, echter je moet nu een  boekwerk van een verzoek indienen voor een beetje subsidie. Het loont niet. Maar als iemand dit vrijblijvend voor ons wilt doen,  dan wordt het zeer zeker gewaardeerd.

 

 Wij proberen de kas te spekken door bijeenkomsten/feesten te organiseren. Het is niet een goudpot die hieruit komt maar elk cent helpt.  En zo een feest/bijeenkomst wordt voor meer dan de helft gesponsord/gefinancierd door de  vrijwilligers en  bijdragers. Ook krijgen wij deelnemersbijdrage. Hierbij dan ook een oproep, steun ons door deelnemer te zijn van sjif. Er is meer informatie hierover op onze website, en anders kunt u mij altijd contacten.

 

 Wat doet een vrijwilliger bij sjif?

 

Bij sjif hebben wij vrijwilligers nodig voor het ondersteunen van de feesten en bijeenkomsten.  Helpen met het  voorbereiden en helpen met het afronden. Ook hebben wij dagvoorzitters nodig, iemand die mij of overige bestuursleden benaderd met een idee voor een feest/bijeenkomst en die het dan volledig coördineert.  Ik noem vaak de vrijwilligers van Sjif  een flexwilliger, flexibel inzetbaar, je kan vandaag dagvoorzitter zijn en bij de volgende bijeenkomst een bezoeker. Omdat elk planning een ander aantal vrijwilligers nodig heeft.  En elk dagvoorzitter mag zelf zijn eigen team van vrijwilligers samenstellen.

 

Conclusie

 

Na 4 jaren bestuurslid dacht ik dat de tijd rijp is om mijn functie neer te leggen, maar  de tijd is nog halfrijp. Ik ga nog even door en kijken hoe ver de hobbelige wegen mij zal brengen om een cultuur naar mijn hart en ziel in ere te houden want dat is het uiteindelijk doel van Setiga Jawa Ing Flevoland (SJIF)

  

 

 

0
J. Verwoest

Author: J. Verwoest

14 0 0
Powered by CjBlog